750 gram Speltmeel
300
Uitverkocht
Top 3 voordelen
Speltmeel is rijk aan vezels, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering.
Het bevat meer eiwitten en vitaminen B dan tarwemeel, wat kan bijdragen aan een gezonde energieproductie.
Speltmeel heeft een licht nootachtige smaak, waardoor je bakrecepten een rijke, volle smaak krijgen.
Dingen om rekening mee te houden
Spelt bevat gluten, dus het is niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie.
Het kan wat lastiger zijn om te verwerken dan tarwemeel, omdat het minder elasticiteit biedt bij het bakken van brood.
Het verhaal achter speltmeel
Spelt werd eeuwen geleden al gebruikt door de oude beschavingen, die het waardeerden om zijn voedingswaarde en veelzijdigheid. Vandaag de dag weten we dat speltmeel bijzonder geschikt is voor een gezond dieet, vol vezels, eiwitten en vitaminen. Het geheim van spelt is dat het, in tegenstelling tot andere granen, zijn oorspronkelijke eigenschappen grotendeels heeft behouden. Dat maakt het niet alleen lekkerder, maar ook voedzamer dan veel andere graansoorten.
Speltmeel is weer helemaal terug in de keuken! Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een gezonder alternatief voor tarwemeel. Het werd ooit vergeten, maar dankzij een terugkeer naar het gebruik van authentieke ingrediënten, is speltmeel populairder dan ooit. En niet zonder reden! De licht nootachtige smaak geeft je gerechten net dat beetje extra.
Hoe kunt u speltmeel gebruiken?
Speltmeel is veelzijdig en kan in veel recepten worden gebruikt, van brood en gebak tot pannenkoeken en koekjes. Hieronder vind je een basisrecept voor een heerlijk speltbrood.
Benodigdheden:
500 gram speltmeel
10 gram gedroogde gist
300 ml lauw water
10 gram zout
1 eetlepel olijfolie
Stappen:
Meng in een kom het speltmeel, gist en zout goed door elkaar.
Voeg langzaam het lauwe water en de olijfolie toe terwijl je het mengsel roert.
Kneed het deeg ongeveer 10 minuten, totdat het soepel en elastisch is.
Laat het deeg in een warme ruimte een uur rijzen, totdat het in volume verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood gedurende 25-30 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en het brood hol klinkt als je erop klopt.
Laat het brood afkoelen op een rooster en geniet van de heerlijke geur en smaak!
Disclaimer
Hoewel wij ons best doen om je te voorzien van producten rechtstreeks uit de natuur, kunnen wij geen medische claims maken. Dit is geen medisch advies.
Ingrediënten
Speltmeel
Waarom Natuurvoeding Nederland?
Om u echt welkom te heten, krijgt u van ons in de hele maand augustus 25% korting op alles! Gebruik hiervoor deze kortingscode/waardebon: WELKOM24
Om u echt welkom te heten, krijgt u van ons in de hele maand augustus 25% korting op alles! Gebruik hiervoor deze kortingscode/waardebon: WELKOM24